Web Analytics Made Easy - Statcounter

​​​​همشهری آنلاین- مجید جباری: زهرا نژادبهرام در پاسخ به این سوال گفت: «به‌ عقیده من، نظر شهردار تهران در این باره مثبت است؛ چرا که رویکردهای او نشان داده با مشارکت شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها موافق است.»

عضو شورای شهر تهران در خصوص اینکه آیا شورای شهر با پیشنهاد آخوندی موافق است، اینطور پاسخ داد: «با توجه به شناختی که از همکارانم دارم، معتقدم اعضای شورای شهر به هر موضوعی که ظرفیت مشارکتی شهروندان را افزایش دهد، علاقه‌مند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما من به شخصه به عنوان یکی از اعضای شورای شهر از این رویکرد استقبال می‌کنم و بر این باورم که اکباتان از هر نظر ظرفیت تبدیل شدن به یکی از محلات یا نواحی تهران را دارد.»

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: «مدیریت شهری در این دوره همواره از فعال کردن نهادهای مردمی محلات مثل شورایاری‌ها، تشکل‌های مردم‌نهاد، خانه‌های دوام و... حمایت کرده است. همه این‌ها رویکردهایی است که مدیریت پنجم مقوله مشارکت را در اداره محلات نهادینه کند. بهره‌گیری از ظرفیت توان محلی و توسعه آن اولویت این دوره مدیریت شهری بوده است.»

تحقق حکمروایی در محدوده محلات

نژادبهرام درباره امکان تحقق این پیشنهاد ادامه داد: «با در نظر گرفتن چنین رویکردهایی تصور می‌کنم پیشنهاد آقای آخوندی از این منظر است که این رویکرد اگر در قالب و محوریت محدوده‌ای خاص و با دسته‌بندی و سلسله‌بندی مدیریت صورت گیرد، تحقق حکمروایی در محدوده محلات و به طور کلان حکمروایی شهری را  امکانپذیر می‌کند.»

او خاطرنشان کرد: «بزرگترین شهرک مسکونی ایران  با ۲۰۰ هکتار مساحت و حدود  ۴۵ هزار نفر جمعیت، هم به لحاظ وسعت، هم از نظر جمعیت و هم از نظر برخورداری از خدمات ۷گانه، قابلیت تبدیل به محله یا ناحیه شهری مستقل را دارد. چراکه اکباتان دارای ساختار مشخصی برای مسائل شهری خود است. یعنی اگر محلات بستر نواحی باشند، به سبب اینکه لایه آن به مدیریت شهری متصل می‌شود، می‌تواند هم در ارائه امکانات و هم دریافت نظرات شهروندان نقش موثری را ایفا کند.»

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان این که کوچکترین لایه مدیریت شهری در مجموعه اداری، ناحیه است، گفت: «وقتی هر ناحیه بر یک محله متمرکز باشد، در واقع، خدماتی که از سوی مدیریت کلان شهری در اختیار محله قرار می‌گیرد، مستقیما به خود محله می‌رود و در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های مدیریت شهری جایگاه قابل توجهی پیدا می‌کند. در واقع رئیس ناحیه، به نحوی رئیس محله می‌شود و قابلیت این را دارد که در برنامه‌ریزی و ساختار مدیریت شهری قرار بگیرد. با چنین اتفاقی، مقوله حکمروایی شهری تا حد زیادی دسترس‌پذیر می‌شود.»

پاسخگویی و عدالت در حکمروایی شهری

نژادبهرام با بیان این که مشارکت، زیرساختی‌ترین عنصر حکمروایی شهری است، تصریح کرد: «هنگامی که مشارکت با کمک دیگر نهادهای داخل محله همچون، شورایاری‌ها، مدیران  و هیات امنای محله، تشکل‌های مردم‌نهاد و ... شکل بگیرد، پیوندی میان بدنه جامعه و ساختار مدیریتی ایجاد و مفهوم مشارکت نهادینه می‌شود. وقتی مفهوم مشارکت که زیرساختی‌ترین عنصر حکمروایی شهری است، نهادینه شود، عنصر پاسخگویی هم مورد توجه قرار می‌گیرد و در این صورت می‌توان به مفهوم عدالت به عنوان یکی دیگر از ارکان حکمروایی شهری نزدیک شد.»

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: «در مجموع، به باور من، تبدیل اکباتان با مشخصاتی که پیش‌تر عنوان کردم، ظرفیت و قابلیت تبدیل به  محله و ناحیه مستقل شهری را دارد. بنابراین این شهرک می‌تواند به عنوان یک محدوده محله‌ای برای اولین بار مورد توجه قرار بگیرد. این تجربه به ما کمک می‌کند با عملیاتی کردن ساختارهای حکمروایی شهری، خدمات بیشتری را به شهروندان ارائه بدهیم.»

وجود حس تعلق میان ساکنان اکباتان

نژادبهرام ادامه داد: «اکباتان از یک سو با توجه به موقعیت و جمعیتی که دارد و از سوی دیگر با توجه به پیوستگی که بین ساکنان این محدوده شکل گرفته، به نوعی ساختارهای محله را دارد و ساکنان آن نیز با یکدیگر احساس هم‌محله بودن دارند. به بیان دیگر اکباتان از ساختار یک مجتمع مسکونی بیرون آمده و هویت محله‌ای پیدا کرده است. یکی از عناصر هویت محله‌ای احساس تعلق به محله است که این شاخصه در بین ساکنان اکباتان دیده می شود.»

رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تاکید کرد: «در صورتی که مدیریت شهری با پیشنهاد تبدیل اکباتان به محله یا ناحیه موافقت کند، می‌توانیم سنگ بنای تبدیل این شهرک بزرگ مسکونی به محله یا ناحیه مستقل شهری را در همین دوره بنا کنیم. حداقل به شکل آزمایشی می‌توان اکباتان را به یکی از محله‌های پایتخت تبدیل کرد. در مجموع من به عنوان یکی از اعضای شورای شهر از این موضوع استقبال می‌کنم. همچنین با توجه به شناختی که از همکارانم دارم، آنها نیز به هر موضوعی که ظرفیت مشارکتی شهروندان را افزایش دهد، علاقه‌مند هستند.»

یادآوری می‌شود، عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در نامه‌ای به شهردار تهران پیشنهاد کرد که اکباتان به محله یا یک ناحیه تبدیل شود. او در این نامه تاکید کرده بود که در این صورت، شهرداری می‌تواند اداره امور ناحیه را به نمایندگان محله که همان هیات مدیره مرکزی مجتمع است واگذار و خود در حکم هماهنگ‌کننده کل شهر نقش ایفا کند. این پیشنهاد بر نظام حکمروایی شهری محله‌محور تاکید دارد.

کد خبر 585930 برچسب‌ها شورای شهر تهران مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شورای شهر تهران مدیریت شهری شورای شهر تهران حکمروایی شهری مدیریت شهری عنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۷۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟

نود و یکمین جلسه صحن علنی شورای شهر ساری با سوالاتی از سوی یکی از اعضای شورای شهر از شهردار گذشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، نود و یکمین جلسه صحن علنی شورای شهر ساری شامگاه یکشنبه _شانزدهم اردیبهشت_ در حالی برگزار شد که سیدحسین یوسفی از اعضای شورای شهر ساری به ارائه ۱۰ سوال در موضوعاتی چون دلایل ابتر ماندن پروژه‌های نیمه تمام مثل پل تا پل، صفرآباد، ابن شهر آشوب و پیاده‌راه قارن، علت عدم راه‌اندازی کارخانه آسفالت به رغم نیاز مبرم معابر شهر به آسفالت و چالش‌هایی که به‌دنبال دارد، وضعیت قرارداد پروژه پارک جنگلی شهید نوبخت، عدم تکمیل طرح هدایت آب‌های سطحی، قانونمند کردن فرایند اخذ عوارض ارزش افزوده، فعالیت‌های فرهنگی و اعتماد به سازمان فرهنگی شهرداری و واگذاری فعالیت‌ها به این سازمان، دلایل عدم رشد سرمایه‌گذاری در شهرداری به رغم وجود سازمان سرمایه‌گذاری در شهرداری و کمیسیون سرمایه‌گذاری در شورای شهر، دلیل استفاده از یک نفر در دو شغل مهم (معاونت شهرسازی و سرپرستی شهرداری منطقه دو) و دیده نشدن نیروهای تحصیل‌کرده و متخصص بدنه شهرداری در واگذاری مسئولیت‌ها، مدیریت نحوه پرداخت تسهیلات ۱۲۰ میلیاردی بانک شهر با توجه به فرارسیدن سررسید و کمرنگ بودن حضور میدانی شهردار خصوصاً در مناطق کم برخوردار از حسین قبادی پرداخت.

پرویز شعبانی رئیس شورای اسلامی شهر ساری نیز در ابتدای این جلسه تصمیم‌گیری و نظارت را جزو وظایف ذاتی شورا عنوان و اظهار کرد: هدف از نظارت هدایت امور به سمت بهبودی است و قانون‌گذار برای امر مهم نظارت، برخی ابزارهای قانونی را در اختیار اعضای شوراها قرار داده تا با استفاده از آن به وظیفه نظارتی خود عمل کنند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از ابزارهای نظارتی، تذکر و سوال است، افزود: اعضای شورا طبق ماده ۸۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراها چنانچه در عملکرد شهرداری به مسئله‌ای ایراد داشته باشند، می‌توانند تذکر بدهند و اگر مفاد مربوط به تذکر رعایت نشد، موضوع را به‌صورت سوال مطرح خواهند کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر ساری ادامه داد: تذکر و سوال در مناسباتِ اعضای شورا و شهردار، امری کاملاً طبیعی و متداول بوده و به منظور شفافیت امور، رفع کاستی‌ها و افزایش تعامل صورت می‌گیرد و نباید آن‌را به اختلاف و مُچ‌گیری تعبیر کرد.

شعبانی ضمن تشکر از زحمات شهردار و مجموعه شهرداری برای رفع مشکلات و ارتقای خدمات مطرح کرد: با همه تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد بالاخره ضعف‌هایی هم وجود دارد و بروز کاستی‌ها در تشکیلاتی مثل شهرداری با مأموریت‌های متنوع و متعدد و بار سنگینی که بر دوش دارد، اجتناب ناپذیر است و شورا و شهرداری هر یک در حیطه تکالیف قانونی خود باید برای رفع آن همت کنند.

وی عنوان کرد: در همین راستا سید حسین یوسفی عضو شورا سوالاتی دارد که مطرح و شهردار نیز پاسخ می‌دهند و از آن‌جا که بهبود عملکرد مجموعه مدیریت شهری و جلب رضایت مردم، هدف و دغدغه مشترک شورای اسلامی شهر و شهرداری است، یقین دارم هم عضو شورا و هم شهردار با رویکرد مثبت به این موضوع نگاه کرده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر ساری خاطرنشان کرد: انتظار داریم اصحاب رسانه با رویکرد منصفانه و با واقع‌گرایی به انعکاس مطلب بپردازند و به تحقق اهدافِ سازنده‌ی این سوال و جواب کمک کنند.

کد خبر 750930

دیگر خبرها

  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • تصویب طرح جامع اولین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • در صد و سی و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • دخل و خرج شهرداری تهران زیر ذره بین شورا
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • اختصاص عوارض آلایندگی به کهگیلویه و بویراحمد