Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@16:07:27 GMT

قـراردادم یک آپارتمان در اکباتان بود

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۵۴۷۲۳

قـراردادم یک آپارتمان در اکباتان بود

همشهری آنلاین_ مهدی اسماعیل‌پور: یکی از آنها «مسعودمعینی» است. بازیکن سابق تیم «استقلال» و تیم‌ملی فوتبال که برای تیم اکباتان هم بازی کرده و پیش از انحلال باشگاه در دهه ۶۰، سرمربی این تیم هم بوده است. زننده گل نخستین قهرمانی استقلال(تاج) در «آسیا» و استاد بازنشسته دانشگاه شهید «بهشتی»، کارنامه پرباری در ورزش دارد و پست‌های زیادی را در فدراسیون «فوتبال» و باشگاه استقلال تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پای این پیشکسوت فوتبال نخستین بار در دهه ۵۰ به اکباتان باز شد. در ۷۱ سالگی فرصتی دست داد تا لابه‌لای بلوک‌های ۴۰ ساله شهرک با معینی درباره محله‌ای که موهایش را در آن سفید کرده، هم کلام شویم و گفت‌وگو کنیم.  
 چه شد که به اکباتان آمدید؟  
سال ۱۳۵۵ بود که تیم اکباتان به همت مهندس «گلزار» که یکی از کارمندان و سازندگان شهرک اکباتان بود، تأسیس شد. یادش بخیر، واقعاً جوان خوب و شایسته‌ای بود و هرکجا که هست، موفق و سلامت باشد. برادرم «فریدون معینی» و «ابراهیم‌آشتیانی» هم در آن تیم بودند. تیم اکباتان بازیکنان خوبی داشت. مالک باشگاه برای جذب بازیکنان به جای پول قرارداد به آنها پیشنهاد می‌داد که یک واحد آپارتمان در شهرک اکباتان بردارند که در آن زمان حدود ۴۰ هزار تومان قیمت داشت. من هم وقتی از تیم استقلال(تاج) جدا شدم، در سال ۱۳۵۵ به تیم اکباتان رفتم و ۲ سال برای این تیم بازی کردم. البته من در آن سال پول قراردادم را گرفتم و آپارتمان را قبول نکردم.  
 پس از چه زمانی ساکن این محله شدید؟  
وقتی به تیم اکباتان رفتم، تازه ازدواج کرده بودم و در محله «نارمک» خانه‌ای را اجاره کرده بودم. در آن سال‌ها به‌عنوان بازیکن و مربی تیم اکباتان، زیاد به آنجا می‌رفتم اما سال ۱۳۶۱ بود که از محله نارمک به شهرک اکباتان آمدم. در این سال، مهندس «شیدا»، مدیر شرکت عمران اکباتان بود و علاقه زیادی هم به فوتبال داشت. در آن سال‌ها واحدهای اکباتان به شکل آزاد خریدو فروش نمی‌شد و اگر قصد خرید خانه در این شهرک داشتید باید از طرف یکی از ارگان‌های دولتی معرفینامه می‌بردید. من هم از طرف سازمان «تربیت‌بدنی» نامه‌ای بردم و یک واحد آپارتمان ۳ خوابه خریدم. قیمتی که در آن سال برای خرید این واحد به همراه انباری و پارکینگ سرپوشیده پرداخت کردم، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود. تا سال ۱۳۷۰ در آنجا بودم و پس از آن در بلوک A۱ یک واحد چهارخوابه خریدم و تا به امروز در این خانه زندگی می‌کنیم. ۳۸ سال است که ساکن شهرک اکباتان هستم و اگر سال ۱۳۵۵ که برای فوتبال به این محله رفت‌وآمد می‌کردم به حساب بیاوریم، نزدیک به ۴۴ سال می‌شود که در اکباتان حضور دارم.  
 چرا این همه سال در اکباتان ماندید و چه چیزی شما را ماندگار کرد؟  
 همیشه باورم این است کسانی که مدام خانه و محله‌شان را عوض می‌کنند، زندگی درستی ندارند و چنین‌کاری درست نیست. برای همین پس از ازدواج، چند سالی در محله نارمک مستأجر بودم و پس از آن هم به اکباتان آمدم و خانه‌ای خریدم و تا به امروز هم که ۷۱ سال از عمرم می‌گذرد، در اینجا ساکن هستم. شاید برایتان جالب باشد که در آن زمان خیلی‌ها توصیه می‌کردند که به شهرک اکباتان نروم. آن زمان اطراف شهرک، بیابان بود و سگ‌های ولگرد در آن پرسه می‌زدند. هنوز شهرک شهید «فکوری» و محله‌های مانند «بیمه» در اطراف اکباتان ساخته نشده بود. با این حال، چون غرب تهران را بیشتر از شرق تهران دوست داشتم، در اکباتان خانه خریدم. دلیلش هم این بود که وزش باد از غرب به شرق جریان دارد و در نتیجه آب و هوای غرب تهران بهتر و پاک‌تر است و محله‌هایش سرسبزی بیشتری دارد. از سوی دیگر، آن سال‌ها محله‌هایی مانند اکباتان که خانه‌هایش مدرن و آپارتمانی باشد، خیلی کم بود و من دوست داشتم در آپارتمان زندگی کنم. محله‌های شمال شهر هم خوب بود که با حقوق ماهانه ۲ هزار تومان، نمی‌توانستم در آن محدوده صاحب خانه شوم.  
 یعنی سبب حضور و کوچ بسیاری از چهره‌های سرشناس در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ به شهرک اکباتان همین مدرن بودن و زندگی آپارتمانی بوده است؟  
بله. از سال‌های ۱۳۴۹ تا ۱۳۶۹ به ندرت در تهران آپارتمان‌سازی شده بود و اغلب محله‌ها، خانه‌های حیاط‌دار و سبک قدیم داشتند. در آن شرایط، شهرک اکباتان مجموعه‌ای بسیار شیک و مدرن بود که به جرئت می‌توانم بگویم که نظیرش در خاورمیانه وجود نداشت. محله‌ای که به سبک اروپایی و شبیه خانه‌های ایتالیایی ساخته شده است. از سیستم گرمایشی و سرمایشی تا آشپزخانه و پارکینگ و آسانسور و از هر بابت مدرن بود و با گذشت ۴۰ سال هنوز هم‌محله‌ای مدرن و پیشرفته در تهران محسوب می‌شود. خوب به یاد دارم که مهندسان ایرانی و خارجی با دانش روز جهان، شهرک اکباتان را که در گذشته محصور بود، طراحی کردند و ساختند. برای همین، در آن زمان بسیاری از ورزشکاران و روشنفکران و دانشگاهیان و هنرمندان به اکباتان آمدند تا این زندگی مدرن را تجربه کنند. اکباتان از گذشته تا به امروز، بی‌ تردید محله‌ای شیک و مدرن محسوب می‌شود.  

مال‌ها جای زمین خاکی را گرفتند  

در سال‌های گذشته شهرک اکباتان باشگاهی به نام شهرک داشت که معینی مربی آن بود. پس از آن‌هم باشگاه «پاس» در شهرک سرزبان‌ها افتاد. اما با منحل شدن این دو باشگاه به‌گونه‌ای فوتبال اکباتان هم از بین رفت. پیشکسوت فوتبال در این‌باره می‌گوید: «تیم اکباتان از تیم‌های خوب و مدعی فوتبال تهران بود. در سال ۱۳۶۱ که مربی این تیم بودم، پس از استقلال و «پرسپولیس»، در مسابقات باشگاه‌های تهران سوم شدیم. به هرحال برای تیم‌داری نیاز به پول و سرمایه‌گذار بود که تیم اکباتان نداشت و در نتیجه منحل شد. در اطراف شهرک اکباتان چند زمین خاکی وجود داشت که تیم‌های فوتبال در آن بازی می‌کردند. تا اینکه زمین‌های خاکی از بین رفت و فوتبال هم تعطیل شد. در سال‌های گذشته، چند مربی زحمتکش بچه‌ها را در زمین خاکی شهرک جمع می‌کردند و تمرین می‌دادند و تیم درست کرده بودند که خیلی وقت است دیگر از آنها نیز خبری ندارم که کجا رفتند و چه شدند. به هرحال، فروشگاه‌ها و مال‌ها و ساخت‌وسازها، همه زمین‌های بایر و خاکی اکباتان و اطراف آن را بلعیدند وسال‌ها است که دیگر نبض فوتبال در شهرک نمی‌زند.

محله آرام‌تر از اکباتان نیست

معینی از زندگی در این محله راضی است و آرامش دارد. او می‌گوید: «همان‌گونه که اشاره کردم، وقتی می‌خواستم در اکباتان خانه بخرم، همه توصیه می‌کردند که به آنجا نروم چون خارج از شهر قرار دارد و خانه‌هایش مانند «لانه زنبور» و بلوک‌هایش شلوغ است. اما وقتی به آنجا رفتم، دیدم محله‌ای آرام‌تر، ساکت‌تر، بی‌دردسرتر از اکباتان وجود ندارد. واقعاً مردم و همسایه‌های متمدن و با فرهنگی دارد که همه به یکدیگر احترام می‌گذارند و سرشان در کار خودشان است.

کد خبر 526095

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرک اکباتان تیم اکباتان آن سال محله ای آن زمان محله ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۴۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز از اراده این کمیته برای رفع فقر از محلات و مناطق کم‌برخوردار این کلان‌شهر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیده مریم حسینی با همراهی جمعی از کارکنان شهرداری شیراز، اعضای قرارگاه محرومیت‌زدایی احمدبن موسی (ع) و خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های ملی و استانی از تعدادی منازل، بازسازی و نوسازی شده منطقه کم‌برخوردار در چند محله بافت تاریخی و مهدی‌آباد بازدید و از نزدیک به بررسی روند اجرای تفاهم‌نامه سه‌جانبه محرومیت‌زدایی پرداخت.

وی افزود: براساس تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان شورای اسلامی شهر، شهرداری شیراز و قرارگاه محرومیت‌زدایی احمدبن موسی(ع) سپاه فجر فارس باید یک‌هزار خانه در 40 محله محروم شناسایی و احیا شود تا با این کار محرومیت‌زدایی در این مناطق احیا شود.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه خانه‌های مورد نظر توسط یاوران و معتمدین محله، گروه‌های جهادی، پایگاه‌های مقاومت بسیج و ... شناسایی و بعد نیرو‌های جهادی و کارشناسان شورای اسلامی شهر به منزل مورد نظر مراجعه و در رابطه با واجد شرایط بودم آن تحقیق می‌کنند.

حسینی بیان کرد: پس از شناسایی و تأیید، منازل محروم نیازسنجی و در فهرست محرومیت‌زدایی قرار می‌گیرند و کار با همکاری نیرو‌های جهادی برای احیای آنها آغاز می‌شود. این خانه‌ها به قدری فرسوده و نامناسب هستند که فقر آنها، محله را آزار می‌دهد و با درست کردن این خانه‌ها امنیت محله هم افزایش می‌یابد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت حضور خیرین در زمینه محرومیت‌زدایی از چهره شهر در خصوص برخی بند‌های تفاهم‌نامه سه جانبه اظهار کرد: بر اساس این تفاهم. نامه سه جانبه قرار شد یک هزار خانه در 40 محله محروم شناسایی و 500 خانه توسط شهرداری و 500 خانه توسط قرارگاه محرومیت زدایی احمدبن موسی(ع) احیا و بازسازی شود.

حسینی گفت: بر این اساس قرار شد به طور میانگین برای هر منزل 60 میلیون تومان هزینه شود که 15 میلیارد تومان سهم شهرداری و 15 میلیارد تومان سهم قرارگاه تعیین شد که سپاه بیشتر نسبت به احیای خانه‌های اطراف شهر و شهرداری نسبت به محرومیت‌زدایی از منازل درون شهر اقدام کردند. امسال سهم هر کدام از طرفین 30 میلیارد تومان تعیین شده و قرار است یک هزار منزل نیز امسال از محرومیت خارج شوند.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اجرای این طرح در تمامی مناطق یازده‌گانه شهرداری این کلان‌شهر اضافه کرد: در این راستا در کل مناطق یازده‌گانه از یاوران شورا خواستیم منازل محروم را شناسایی کنند و بعد نسبت به تایید آغاز طریق بخش‌های مرتبط، اقدام می‌شود.

حسینی افزود: مسأله اصلی ما در این راستا برخی کار‌های عقب افتاده است که در گذشته انجام نشده و به امروز افتاده است، مانند خانه‌های فرسوده‌ای که در برخی نقاط مانند بافت تاریخی برجامانده و امروز به معضلی برای این محل تبدیل شده است، چراکه انجام اموری مثل سنگ‌فرش برخی معابر که امروز برای آن تصمیم‌گیری شده جزو کار‌های روزمره است.

وی با اشاره به وجود انبوه منازل فرسوده و محروم در بافت تاریخی و مشکل ساخت‌وساز در این بافت گفت: بنابر آمار غیر رسمی در منطقه تاریخی فرهنگی، بیش‌از 100 خانه میراثی داریم که احیا و نوسازی آنها مشکل است و علاوه بر مشکل نوسازی و مقاوم‌سازی وجود این منازل باعث مشکلات بهداشتی زیادی نظیر سالک شده که مردم بافت را تهدید می‌کند.

 رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص مشکل برخی از منازل اجاره‌ای نیز گفت: البته ما این مشکل را در سعدی هم داشتیم که برخی صاحبخانه‌ها به دلیل مشکل محله، منازل خود را به قیمت کمتری اجاره دادند و خود در یک محله دیگر منزلی را اجاره کرده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به ارائه برخی تسهیلات برای محرومیت‌زدایی محلات کم برخوردار بیان کرد: ما سعی داریم که صاحبان این منازل هم برای نوسازی و بهسازی منزل خود و حتی بازگشت به بافت سعدی ترغیب شوند و در این راستا، لایحه‌ای برای تسهیل ارائه شده تا حتی اگر بخواهند منزل خود را مرمت کنند، نیاز به پرداخت هزینه پروانه و پایان کار هم نباشد. معتقدیم با مرمت این منازل اعتبار و امنیت محله را افزایش می‌دهیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • فیلم| لحظه بمباران خانه‌ای در محله الصبره در غزه
  • کشتارهای جدید اشغالگران در غزه با هدف قرار دادن ۱۱ خانه در رفح و یک مدرسه آنروا
  • تصویب طرح جامع اولین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • قیمت مسکن در یوسف آباد ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • خانه‌ای به قیمت 15 آپارتمان در تهران! امباپه عمارت مجلل راموس را در مادرید خرید (+عکس)
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند